Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη εβδομαδιαία πτώση για τις τιμές πετρελαίου

Το μπρεντ αναμένεται να έχει εβδομαδιαίες απώλειες 3,8% - υποχώρησε 9,1% τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Το αμερικανικό αργό βρίσκεται σε τροχιά πτώσης 3,8% αυτή την εβδομάδα, ανεβάζοντας την πτώση των δύο εβδομάδων στο 9,4%.

Δεύτερη εβδομαδιαία πτώση για τις τιμές πετρελαίου

Μικρές μεταβολές για τις τιμές του πετρελαίου, οι οποίες ωστόσο ετοιμάζονται για δεύτερη εβδομαδιαία πτώση καθώς τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ, τη χώρα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση αργού στον κόσμο, και η αβεβαιότητα για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων προκαλούν ανησυχίες για τη μελλοντική ζήτηση καυσίμων.

Το μπρεντ αναμένεται να έχει εβδομαδιαίες απώλειες 3,8% - υποχώρησε 9,1% τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Το αμερικανικό αργό βρίσκεται σε τροχιά πτώσης 3,8% αυτή την εβδομάδα, ανεβάζοντας την πτώση των δύο εβδομάδων στο 9,4%.

Η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ επιβραδύνθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο το πρώτο τρίμηνο, αν και οι αιτήσεις ανεργίας μειώθηκαν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 22 Απριλίου, σύμφωνα με στοιχεία.

Οι επενδυτές ανησυχούν επίσης για πιθανές αυξήσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες που μάχονται τον πληθωρισμό - θα μπορούσαν να επιβραδύνουν την οικονομική ανάπτυξη και να μειώσουν τη ζήτηση ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το αμερικανικό αργό διατηρείται στα 74,74 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ ενισχύεται 34 σεντς, στα $78,71.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v