Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερχεται κρύο στα τέλη του χειμώνα και ανεβαίνει το αέριο

Διαπραγματεύεται γύρω στα 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα, μετά την πτώση κάτω από αυτό το σημείο την Παρασκευή, για πρώτη φορά σε 18 μήνες. Σήμερα καταγράφει άνοδο 4,2%, στα 51,50 ευρώ. Ενισχύεται και το πετρέλαιο.

Ερχεται κρύο στα τέλη του χειμώνα και ανεβαίνει το αέριο

Yψηλότερα κινούνται οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου λόγω της προοπτικής κρύου στα τέλη του χειμώνα, αφού την περασμένη εβδομάδα πέρασαν ένα βασικό όριο για την ανάκαμψη της περιοχής από την ενεργειακή κρίση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης διαπραγματεύονται γύρω στα 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα, μετά την πτώση κάτω από αυτό το επίπεδο την Παρασκευή για πρώτη φορά σε σχεδόν 18 μήνες - τις πρωινές ώρες σήμερα καταγράφουν άνοδο 4,2%, στα 51,50 ευρώ.

Η Ευρώπη είναι καλά εφοδιασμένη, με τις ροές από τη Νορβηγία να ανακάμπτουν μετά από πρόσφατες διακοπές λειτουργίας και υψηλότερους όγκους από τη Ρωσία να παραδίδονται από αγωγούς που διασχίζουν την Ουκρανία. Ωστόσο, οι traders είναι επιφυλακτικοί για το αν η ζήτηση θέρμανσης θα αυξηθεί στις αρχές Μαρτίου.

«Η πρόβλεψη δείχνει περισσότερο κρύο από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, με θερμοκρασίες κάτω από το φυσιολογικό στη Δύση», σημειώνει η Maxar Technologies σε έκθεσή της. Προς το παρόν, μέρη της Ευρώπης βλέπουν ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες, αν και ο ψυχρότερος καιρός αναμένεται να επιστρέψει σε πόλεις όπως το Λονδίνο και η Μαδρίτη αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Ανοδο κατά 70-80 σεντς σημειώνουν οι τιμές πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό στα 77 δολάρια ανά βαρέλι και το μπρεντ στα $83.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v