Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατηφορίζουν οι τιμές πετρελαίου, ανοδικά το αέριο

Το αμερικανικό αργό χάνει 0,3%, στα 107 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με μικρή πτώση κατά 0,1% βρίσκεται στα $112,98. Ανοδο 2% σημειώνει η τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου.

Κατηφορίζουν οι τιμές πετρελαίου, ανοδικά το αέριο

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, καθώς οι παγκόσμιες οικονομικές ανησυχίες μείωσαν τις προοπτικές της ζήτησης πετρελαίου, ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν τη συνάντηση της G-7 αυτή την εβδομάδα για πιθανές κινήσεις στις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου και την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν.

Και τα δύο συμβόλαια σημείωσαν τη δεύτερη εβδομαδιαία πτώση τους την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι αυξήσεις των επιτοκίων σε βασικές οικονομίες ενίσχυσαν το δολάριο και τον φόβο ύφεσης.

Ωστόσο, οι τιμές του πετρελαίου παρέμειναν καλά στηριζόμενες πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, καθώς οι προμήθειες αργού και πετρελαϊκών προϊόντων παρέμειναν σφιχτές αφού οι δυτικές κυρώσεις κράτησαν το ρωσικό πετρέλαιο μακριά από ορισμένους αγοραστές.

Το αμερικανικό αργό χάνει 0,3%, στα 107 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με μικρή πτώση κατά 0,1% βρίσκεται στα $112,98. Ανοδο 2% σημειώνει η τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου, στα 131,20 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v