Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά το αμερικανικό αργό

Οι ακυρώσεις πτήσεων λόγω του κορωνοϊού πιέζουν τις τιμές του αμερικανικού αργού, που χάνει περισσότερο από ένα δολάριο σήμερα.

Πτωτικά το αμερικανικό αργό

Πιέσεις δέχεται η τιμή του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να καταγράφει πτώση που ξεπερνά το ένα δολάριο, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν χιλιάδες πτήσεις στις ΗΠΑ για τις γιορτές των Χριστουγέννων, λόγω της αύξησης των μολύνσεων Covid-19.

Η τιμή του αμερικανικού αργού καταγράφει πτώση 1,15% στα 72,95 δολάρια το βαρέλι ενώ του Brent ενισχύεται κατά περίπου 0,1% στα 76,22 δολάρια το βαρέλι.

Σημειώνεται πως και οι δυο τύποι πετρελαίου είχαν σημειώσει άνοδο 3-4% την περασμένη εβδομάδα, καθώς τα πρώτα στοιχεία υποδηλώνουν πως η παραλλαγή «όμικρον» του νέου κορωνοϊού μπορεί να προκαλεί ηπιότερη νόσηση. Όμως, η υψηλή μεταδοτικότητα της έχει προκαλέσει εκτίναξη του αριθμού των κρουσμάτων παγκοσμίως.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες χιλιάδες επιβάτες εγκλωβίστηκαν μετά την απόφαση των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών να ακυρώσουν πτήσεις λόγω ελλείψεων στο προσωπικό τους που σχετίζεται με την Covid-19.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v