Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά το αργό μετά τις κυρώσεις ΗΠΑ κατά της Βενεζουέλας

Το αμερικανικό αργό κερδίζει 0,3%, στα 52,18 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με άνοδο κατά 0,2% διαμορφώνεται στα $60,13. Ο χρυσός σημειώνει παρόμοια θετική κίνηση και φτάνει στα 1.313,20 δολάρια/ουγγιά.

Ανοδικά το αργό μετά τις κυρώσεις ΗΠΑ κατά της Βενεζουέλας

Αυστηρές κυρώσεις κατά της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Βενεζουέλα PDVSA επέβαλε η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ τη Δευτέρα, με στόχο την περικοπή των εξαγωγών της προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και την άσκηση πίεσης για να αποχωρήσει ο Νικολάς Μαδούρο.

Λίγα λεπτά πριν την ανακοίνωση, ο Γκουαϊδό, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης που αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της χώρας κι έχει τη σθεναρή υποστήριξη των ΗΠΑ, δήλωσε ότι είχε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον αμερικανό πρόεδρο.

Μετά την Ουάσινγκτον, πολλές κυβερνήσεις χωρών της Λατινικής Αμερικής τάχθηκαν υπέρ της θέσης του Γκουαϊδό, ότι στις εκλογές του 2018 που κέρδισε ο Μαδούρο σημειώθηκε εκτεταμένη νοθεία και δεν μπορούν κατά συνέπεια να θεωρηθούν έγκυρες.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,3%, στα 52,18 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με άνοδο κατά 0,2% διαμορφώνεται στα $60,13. Ο χρυσός ενισχύεται 0,3%, στα 1.313,20 δολάρια/ουγγιά.

 
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v