Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβδομαδιαία κέρδη για το αργό

Το αμερικανικό αργό κερδίζει 1,14% και διαμορφώνεται στα 53,19 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με άνοδο κατά 1,% τελεί υπό διαπραγμάτευση στα $62,30. Ενισχύεται και ο χρυσός.

Εβδομαδιαία κέρδη για το αργό

Σε πορεία για ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη βρίσκονται οι τιμές του πετρελαίου, μετά την ανάκαμψη των διεθνών αγορών. Η διάθεση ενισχύθηκε από τις ελπίδες για εξεύρεση λύσης στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας.

Το αμερικανικό αργό κερδίζει 1,14% και διαμορφώνεται στα 53,19 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με άνοδο κατά 1,% τελεί υπό διαπραγμάτευση στα $62,30.

«Το κλίμα είναι πολύ βελτιωμένο και η αισιοδοξία από τις εμπορικές συνομιλίες έχουν βοηθήσει στην ενίσχυση της διάθεσης για ρίσκο αυτή την εβδομάδα», σημειώνει ο Jasper Lawler, επικεφαλής ερευνών της London Capital Group. Προσθέτει ωστόσο, ότι σε αυτό το στάδιο «υπάρχει έλλειψη ισχυρών βάσεων στη σινοαμερικανική σχέση».

Οι μικρότερες εξαγωγές αργού του Ιράν από τον Νοέμβριο, οπότε και επιβλήθηκαν οι αμερικανικές κυρώσεις εναντίοντου, έχουν επίσης υποστηρίξει τις τιμές. 

Παρά το γεγονός αυτό, οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία παραμένουν, με τα σημάδια να υποδηλώνουν ότι η ανάπτυξη της Κίνας το 2018 και 2019 θα είναι η χαμηλότερη από το 1990. Οπως μεταδίδει το Reuters, η χώρα θέτει χαμηλότερο στόχο ανάπτυξης για το 2019, στο 6-6,5% από τον περσινό στόχο του 6,5%. Το πρακτορείο υπογραμμίζει ότι το Πεκίνο είναι αντιμέτωπο με τους υψηλότερους δασμούς των ΗΠΑ αλλά και την αδυναμία της ζήτησης στην εγχώρια αγορά.

Ο προτεινόμενος στόχος ανάπτυξης, που θα αποκαλυφθεί στην ετήσια κοινοβουλευτική συνεδρίαση του Μαρτίου, προωθήθηκε από κορυφαίους συμβούλους στη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών του Central Economic Work Conference, στα μέσα Δεκεμβρίου.

Κέρδη 0,4% για τον χρυσό, στα 1.292,80 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v