Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένες κινήσεις στην αγορά πετρελαίου

To brent με ημερήσια κέρδη 0,2% φτάνει στα 73,27 δολάρια ανά βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό με άνοδο 0,1% στα 68,36. Η διστακτικότητα έρχεται μετά το ανακοινωθέν από τους υπουργούς Οικονομικών του G20.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι τιμές του αργού καθώς οι ανησυχίες για τις εμπορικές διαμάχες και την αρνητική επίπτωση στην παγκόσμια ανάπτυξη επιστρέφουν στο προσκήνιο πιο δυνατά.

To brent με ημερήσια κέρδη 0,2% φτάνει στα 73,27 δολάρια ανά βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό με άνοδο 0,1% στα 68,36.

Η διστακτικότητα έρχεται μετά το ανακοινωθέν των υπουργών Οικονομικών από τις 20 μεγαλύτερες οικονομίες στη Σύνοδο τους στο Μπουένος Άιρες το Σαββατοκύριακο, στην οποία προειδοποιούν ότι οι «κίνδυνοι για καθοδική πορεία βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα έχουν αυξηθεί».

Κάνουν επίσης λόγο περί «ανάγκης να ενισχυθεί ο διάλογος» και να αναληφθούν «ενέργειες για να περιοριστούν οι κίνδυνοι και να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη».

Οι συνομιλίες έγιναν εν μέσω κλιμακούμενης ρητορικής στην εμπορική διαμάχη μεταξύ Ηνωμένων Πολιτεικών και Κίνας - των δύο μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως - οι οποίες έχουν επιβάλλει, η μία στην άλλη, δασμούς σε εισαγωγές προϊόντων αξίας 34 δισ. δολαρίων.

Ο χρυσός με απώλειες 0,2% φτάνει στα 1.228,20 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v