Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύεται το πετρέλαιο λόγω νέων εκκλήσεων για «πάγωμα»

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 1,29% στα 42,34 δολάρια και το Brent ανεβαίνει 1,13% στα 44,77. «Καταδικασμένες να αποτύχουν» οι νέες διαπραγματεύσεις, τονίζουν οι ειδικοί. Πτωτικά ο χρυσός και το ασήμι.

Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύονται λόγω αναφορών για αναζωπύρωση των διαπραγματεύσεων από κάποια μέλη του ΟΠΕΚ, με σκοπό τον περιορισμό της παραγωγής.

Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 42,34 δολάρια και εμφανίζει άνοδο 1,29%, ενώ το Brent ανεβαίνει 1,13% στα 44,77.

«Μέλη του ΟΠΕΚ περιλαμβανομένων της Βενεζουέλας, του Εκουαδόρ και του Κουβέιτ, λέγεται ότι είναι πίσω από αυτή την τελευταία αναζωπύρωση. Αλλά όπως συνέβη και με προηγούμενες απόπειρες, δείχνει καταδικασμένη να αποτύχει», τόνισε ο Matt Smith της ClipperData.

Απουσία σχετικής συμφωνίας, ο κορεσμός στο αργό και τα προϊόντα διύλισης εξακολουθεί να επηρεάζει αρνητικά τις αγορές, μεταδίδει το Reuters.

Ο χρυσός και το ασήμι υποχωρούν. Ο χρυσός πέφτει κατά 0,57% σε 1.336,70 δολάρια η ουγγιά και το ασήμι υποχωρεί 0,49% σε 19,720 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v