Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά 6,8% στο πετρέλαιο λόγω Brexit

Η έκβαση του δημοψηφίσματος έχει πυροδοτήσει παγκόσμια φυγή από επικίνδυνα στοιχεία ενεργητικού. Πετρέλαιο και βιομηχανικά μέταλλα πέφτουν, άνοδο εμφανίζουν χρυσός και γεν. Μέχρι και 6,8% κάτω το WTI στην Νέα Υόρκη το πρωί.

Το πετρέλαιο πέφτει μαζί με τα περισσότερα εμπορεύματα, εν μέσω παγκόσμιας φυγής από στοιχεία ενεργητικού που ενέχουν κινδύνους μετά την απόφαση της Βρετανίας να φύγει από την ΕΕ.

Τα futures έχουν υποχωρήσει κατά περισσότερο από 6,6% σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο, ενώ πρόκειται για τη μεγαλύτερη ενδοημερήσια πτώση εδώ και πάνω από δύο μήνες.

Στο μεταξύ στοιχεία ενεργητικού-καταφύγια, όπως ο χρυσός και το γεν, εμφανίζουν μεγάλη άνοδο.

Το πετρέλαιο υποχώρησε μαζί με τα βιομηχανικά μέταλλα, καθώς η στερλίνα έχει βουτήξει στα χαμηλότερά της από το 1985 και οι ευρωπαϊκές μετοχές πέφτουν.

Το West Texas Intermediate παράδοσης Αυγούστου υποχώρησε μέχρι και 6,8%, δηλαδή κατά 3,41 δολάρια σε 46,70 δολάρια το βαρέλι στο Mercantile Exchange της Νέας Υόρκης. Στο Λονδίνο ήταν στα 47,62 δολάρια το πρωί.

Ο συνολικός όγκος ήταν σχεδόν έξι φορές πάνω σε σχέση με τον μέσο όρο 100 ημερών.

Το Bloomberg θυμίζει ότι η Morgan Stanley ανέφερε σε υπόμνημά της αυτή την εβδομάδα ότι το αργό πιθανότατα θα επηρεαστεί από το ισχυρότερο αμερικανικό δολάριο και από την πιο βραδεία οικονομική ανάπτυξη βραχυπρόθεσμα. Μια τόνωση στο νόμισμα καθιστά πιο ελκυστικά τα εμπορεύματα που τιμολογούνται σε δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v