Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό μήνα ο χρυσός - Κάτω από τα $40 το αργό

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Απριλίου διολίσθησε 2% στα 1.224 δολάρια ανά ουγκιά. Το κλείσιμο είναι το χαμηλότερο από τις 26 Φεβρουαρίου.

Μεγάλη πτώση κατέγραψαν την Τετάρτη οι τιμές του αργού πετρελαίου, μετά τα στοιχεία που έδειξαν μεγάλη άνοδο των αποθεμάτων στις ΗΠΑ και τις πιέσεις από το ράλι του δολαρίου.

Η ΕΙΑ ανακοίνωσε πως τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 9,4 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα στο επίπεδο ρεκόρ των 532,5 εκατομμυρίων.

Τα αποθέματα παραμένουν σε επίπεδα ρεκόρ τις τελευταίες έξι εβδομάδας, επαναφέροντας τις ανησυχίες για την παγκόσμια υπερπροσφορά.

Στην Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού βούτηξε 4% στα 39,79 δολάρια το βαρέλι. Ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τις 11 Φεβρουαρίου. Στο Λονδίνου, το πετρέλαιο Brent έκλεισε 1,25 δολάρια χαμηλότερα στα 40,53 δολάρια.

Η τιμή του χρυσού υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 περίπου ημερών, λόγω των πιέσεων από την άνοδο του αμερικάνικου νομίσματος.

Συγκεκριμένα, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Απριλίου διολίσθησε 2% στα 1.224 δολάρια ανά ουγκιά. Το κλείσιμο είναι το χαμηλότερο από τις 26 Φεβρουαρίου, με βάση τα στοιχεία της Factset.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v