Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό έτους σκαρφάλωσε το αργό πετρέλαιο

Η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού παραδόσεως Ιουλίου έκλεισε με άνοδο 1,8% στα 61,26 δολάρια το βαρέλι.

Υψηλότερα κινήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου την Τρίτη, με την αμερικάνικη ποικιλία να σκαρφαλώνει σε υψηλό έτους λίγο πριν από την συνάντηση των χωρών του ΟΠΕΚ στην Βιέννη.

Ο υπουργός πετρελαίου Ali al-Naimi, δήλωσε κατά την άφιξη του στην αυστριακή πρωτεύουσα πως η στρατηγική της χώρας του για υπεράσπιση του μεριδίου αγοράς αποδίδει.

«Τα σχόλια του βασικά επιβεβαιώνουν την συναίνεση στις προσδοκίες ότι την Παρασκευή δεν θα υπάρξει απόφαση για μείωση της παραγωγής» ανέφερε στο Marketwatch ο Michael Poulsen, αναλυτής στην Global Risk Management.

Η υποχώρηση του αμερικάνικου δολαρίου και οι προσδοκίες ότι τα εβδομαδιαία στοιχεία θα δείξουν πτώση στα αποθέματα στις ΗΠΑ προσέφεραν επιπλέον στήριξη στο αργό.

Η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού παραδόσεως Ιουλίου έκλεισε με άνοδο 1,8% στα 61,26 δολάρια το βαρέλι. Με βάση τα ποιο ενεργά συμβόλαια αυτό ήταν το πιο υψηλό επίπεδο από τον Δεκέμβριο.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου Brent έκλεισε στα 65,49 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 0,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v