Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από τα $106 το Brent

Επιμένει πτωτικά η τιμή του μαύρου χρυσού. Οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη μετά τα στοιχεία σε ΗΠΑ και Κίνα και η αναταραχή στις αναδυόμενες αγορές.

Κάτω από τα 106 δολ. ανά βαρέλι υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου Brent μετά τα νέα απογοητευτικά στοιχεία για τον μεταποιητικό κλάδο στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη.  Στοιχεία που δείχνουν ότι η μεταποίηση σε ΗΠΑ και Κίνα επιβραδύνεται σημαντικά.

Ο αμερικανικός δείκτης ISM για τις δραστηριότητες στον κλάδο μεταποίησης κατρακύλησε στις 51,3 μονάδες τον Ιανουάριο έναντι 56,5 τον προηγούμενο μήνα. Αντίστοιχα, ο κινεζικός ΡΜΙ για τον κλάδο μεταποίησης υποχώρησε στις 53,4 μονάδες τον Ιανουάριο έναντι 54,6 τον Δεκέμβριο.

Έτσι, η τιμή πετρελαίου Brent υποχωρεί κατά 32 σεντ στα 105,72 δολ. ανά βάρλει. Στην αμερικανική αγορά, η τιμή του αργού διαμορφώνεται στα 96,62 δολ. ανά βαρέλι, ενώ μόλις την προηγούμενη συνεδρίαση κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση σε ένα μήνα.

«Η τάση εξακολουθεί να είναι πτωτική για το Brent. Υπάρχουν ανησυχίες για την ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές. Τα στοιχεία από τις ΗΠΑ προκαλούν ανησυχία» εξηγεί ο Michael Hewson, της CMC Markets.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v