Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει η νευρικότητα στην αγορά πετρελαίου

Κλίμα νευρικότητας στην αγορά πετρελαίου. Πάνω από τα 115 δολ. ανά βαρέλι η τιμή Brent. Πράσινο φως από την επιτροπή της Γερουσίας για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Η προσοχή στην G20.

Πάνω από τα 115 δολάρια ανά βαρέλι παραμένει η τιμή πετρελαίου Brent καθώς κλιμακώνεται η νευρικότητα αναφορικά με τη Συρία. Η αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας στήριξε τις προσπάθειες του Μπαράκ Όμπάμα, απομακρύνοντας ένα εμπόδιο για την στρατιωτική επέμβαση. Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε πως η Μόσχα θα μπορούσε ακόμη και να συμμετάσχει σε στρατιωτική επέμβαση, εάν όμως υπάρξουν αποδείξεις για τα χημικά όπλα της Δαμασκού, αλλά και η έγκριση του ΟΗΕ.

Έτσι, η τιμή πετρελαίου Brent ενισχύεται κατά 21 σεντ, στα 115 δολ. ανά βαρέλι. Η κεντρική μου άποψη είναι πως τα premium για τους γεωπολιτικούς κινδύνους στη Μέση Ανατολή θα παραμείνουν στις αγορές για κάποιο χρονικό διάστημα» δήλωσε ο Ρικ Σπούνερ, της CMC Market και συμπλήρωσε: «Εάν λάβει κανείς ως δεδομένο ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν, τότε το βασικό ερώτημα είναι τι θα ακολουθήσει. Θα είναι περιορισμένη επέμβαση ή θα συμπαρασύρει και τις γειτονικές χώρες;»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v