Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά κινείται η τιμή του πετρελαίου

Στα 104,20 δολ. ανά βαρέλι η τιμή του πετρελαίου Brent. Η ζήτηση πετρελαίου στην Κίνα ενισχύθηκε κατά περίπου 1% το Μάιο στα 9,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2012.

Πτωτικά κινείται η τιμή του μαύρου χρυσού καθώς τα στοιχεία για την κινεζική οικονομία προβληματίζουν. Συγκεκριμένα η τιμή πετρελαίου Brent υποχωρεί κατά 36 σεντ, στα 104, 20 δολ. ανά βαρέλι. «Εκτιμούμε ότι η αδυναμία στην τρέχουσα τιμή αποδίδεται στα απογοητευτικά στοιχεία για την Κίνα που ανακοινώθηκαν το Σαββατοκύριακο" αναφέρει σχόλιο της Commerzbank..

Οι εξαγωγές στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 1% το Μάιο ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 0,3% υποδεικνύοντας επιβράδυνση του εμπορίου. Παράλληλα, η βιομηχανική παραγωγή σε μηνιαία βάση αυξήθηκε οριακά το Μάιο. Σε ετήσια βάση το ποσοστό αύξησης ανήλθε σε 9,2% από 9,3% τον προηγούμενο μήνα. Ακόμη και ο πληθωρισμός, στο 2,1% ήταν κατώτερος των εκτιμήσεων.

Το σημαντικότερο στοιχείο όμως, είναι ότι η ζήτηση πετρελαίου στην Κίνα ενισχύθηκε κατά περίπου 1% το Μάιο στα 9,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2012 σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v