Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το δολάριο έναντι ευρώ και γεν

Πτωτικά έναντι του ευρώ κινείται το δολάριο, ενώ έναντι του γεν καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα τριών εβδομάδων, καθώς σύμφωνα με αμερικανούς διαχειριστές τα στοιχεία από την αγορά απασχόλησης δεν είναι αρκετά ισχυρά ώστε να συντηρήσουν το ανοδικό ράλι.

Πτωτικά έναντι του ευρώ κινείται το δολάριο, ενώ έναντι του γεν καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα τριών εβδομάδων, καθώς σύμφωνα με αμερικανούς διαχειριστές τα στοιχεία από την αγορά απασχόλησης δεν είναι αρκετά ισχυρά ώστε να συντηρήσουν το ανοδικό ράλι του αμερικανικού νομίσματος.

Ειδικότερα, το δολάριο υποχωρεί ακόμη και μετά την ανοδική αναθεώρηση των στοιχείων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας το Νοέμβριο στις ΗΠΑ.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, το Δεκέμβριο δημιουργήθηκαν 108.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ η ανεργία υποχώρησε στο 4,9% από το 5% του Νοεμβρίου.

”Η αγορά χρησιμοποιεί κάθε δικαιολογία για να πωλήσει δολάρια” σχολίασε ο Mitul Kotecha, επικεφαλής νομισματικής στρατηγικής της Calyon, τμήματος της Credit Agricole στο Λονδίνο.

Στα 1,2143 δολάρια διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – δολαρίου, ενώ στα 114,63 γεν κυμαίνεται η ισοτιμία δολαρίου – γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v