Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 2ετίας το δολάριο έναντι γεν

Στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών κινείται το δολάριο έναντι του γεν, αντλώντας στήριξη από την προοπτική περαιτέρω αυξήσεων στα αμερικανικά επιτόκια.

Στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών κινείται το δολάριο έναντι του γεν, αντλώντας στήριξη από την προοπτική περαιτέρω αυξήσεων στα αμερικανικά επιτόκια, μετά τις δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ για τους πληθωριστικούς κινδύνους που κρύβει ο πληθωρισμός και την ακατάπαυστη ιαπωνική ζήτηση για αλλοδαπά ομόλογα.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι μολονότι η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας πλησιάζει στην κατάργηση της υπερχαλαρής πιστωτικής πολιτικής της, οι κινήσεις της θα είναι επιφυλακτικές.

Εκτιμούν χαρακτηριστικά ότι ακόμη και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πιθανότατα θα αυξήσει τα επιτόκια πριν από την BoJ.

Το ιαπωνικό νόμισμα πιέζεται και από την έναρξη του τελευταίου οικονομικού τριμήνου, καθώς περισσότεροι διαχειριστές χαρτοφυλακίων και θεσμικοί επενδυτές ρίχνουν ρευστό στα ξένα ομόλογα.

Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε έως τα 115,39 γεν στο Λονδίνο από 114,92 χθες στο κλείσιμο της Νέας Υόρκης. Το ευρώ κινείται στα 1,1991 δολ. από 1,2025 στην προηγούμενη συνεδρίαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v