Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχώρηση ευρώ έναντι γεν και δολαρίου

Στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα δύο εβδομάδων κινείται το ευρώ έναντι του γεν, μετά την επανεκλογή του Κοϊζούμι στο αξίωμα του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας. Το ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρεί και έναντι του δολαρίου.

Στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα δύο εβδομάδων κινείται το ευρώ έναντι του γεν, μετά την επανεκλογή του Κοϊζούμι στο αξίωμα του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρεί και έναντι του δολαρίου, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι κανένα από τα γερμανικά κόμματα δεν θα συγκεντρώσει πλειοψηφικό ποσοστό στις εκλογές της επόμενης εβδομάδας.

Η νίκη του Κοϊζούμι στις εκλογές που διεξήχθησαν χθες ”μεταφράζεται” ως εντολή προκειμένου να επιταχύνει τις κινήσεις για περικοπή των δαπανών της χώρας, αλλά και για την πώληση του ιαπωνικού ταχυδρομικού συστήματος.

Στη Γερμανία τουλάχιστον τέσσερις δημοσκοπήσεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας την προηγούμενη εβδομάδα, δείχνουν ότι η αρχηγός της αντιπολίτευσης Angela Merkel δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει την απαιτούμενη υποστήριξη προκειμένου να προωθήσει τις αλλαγές για την ενίσχυση της ανάπτυξης στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

Στα 135,34 γεν κυμαίνεται η ισοτιμία ευρώ – γεν, ενώ η σχέση ανταλλαγής ευρώ - δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,2317 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v