Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 13 μηνών το δολάριο λόγω επιτοκίων

Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο 2004 ενισχύθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ, καθώς προβλέπεται ότι τα επιτόκια των ΗΠΑ θα διατηρήσουν αυξητικές τάσεις, σε αντίθεση με τα επιτόκια σε Ευρώπη και Ιαπωνία.

Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο 2004 ενισχύθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ, καθώς αναμένεται ότι θα ανακοινωθούν επιπλέον ευοίωνα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και τα επιτόκια των ΗΠΑ θα διατηρήσουν αυξητικές τάσεις, σε αντίθεση με τα επιτόκια σε Ευρώπη και Ιαπωνία, που προβλέπεται να παραμείνουν στάσιμα.

Το ευρώ διαμορφώνεται στα 1,1927 δολάρια έχοντας νωρίτερα βυθιστεί ενδοσυνεδριακά μέχρι τα 1,1903 δολάρια, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 20 Μαΐου 2004, και ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι θα υποχωρήσει μέχρι τα 1,15 δολάρια στους ερχόμενους μήνες. Το δολάριο κινείται επίσης σε υψηλό 10 μηνών έναντι του γεν, στα 111,57 γεν, από 111,78 γεν στο κλείσιμο της περασμένης εβδομάδας.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να διατηρήσει το επιτόκιο του ευρώ σταθερό στο 2% όπου βρίσκεται εδώ και δύο χρόνια, κατά την τακτική συνεδρίαση της 7ης Ιουλίου.

Και η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας, που συνεδριάζει την ίδια ημέρα, αναμένεται να κρατήσει το επιτόκιο της στερλίνας αμετάβλητο στο 4,75%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v