Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό τριών εβδομάδων το ευρώ

Σε χαμηλό τριών εβδομάδων το ευρώ έναντι του δολαρίου. Η αποχώρηση της τρόικας από την Αθήνα αναζωπυρώνει τις ανησυχίες για την ευρωζώνη ενόψει μίας εξαιρετικά κρίσιμης εβδομάδας.

Σε χαμηλό τριών εβδομάδων διαπραγματεύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου, κατά την πρώτη ημέρα συνεδρίασης σε μία εξαιρετικά κρίσιμη εβδομάδα για την ευρωζώνη. Το ενιαίο νόμισμα βρέθηκε σε νέα πτωτική πορεία με την αποχώρηση της Τρόικας από την Αθήνα που αναζωπύρωσε τους φόβους για την συνέχιση της χρηματοδότησης από την Ελλάδα.

Το ενιαίο νόμισμα διαπραγματεύεται στα 1,4133 δολ. που είναι και το χαμηλότερο επίπεδο από τις 11 Αυγούστου. Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, το ευρώ υποχώρησε στα 108,6 γεν (από 109,09 γεν την Παρασκευή). Έναντι του ελβετικού νομίσματος υποχωρεί κατά 1,1192 φράγκα από 1,1210 φράγκα την Παρασκευή.

Οι αναλυτές άλλωστε, επισημαίνουν πως η εβδομάδα αυτή είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την ευρωζώνη. Την Τρίτη η Ελλάδα περνά ένα σημαντικό τεστ με την δημοπρασία εντόκων, ενώ την Παρασκευή λήγει η προθεσμία για την συμμετοχή των ιδιωτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων. Επίσης, την Τετάρτη το Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας θα ανακοινώσει την απόφασή του για την νομιμότητα των δύο πακέτων στήριξης προς την Ελλάδα, ενώ την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην μηνιαία της συνεδρίαση, θέτει εκ νέου επί τάπητος τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό (άρα και για τα επιτόκια) και κυρίως το εάν θα συνεχίσει με το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v