Χαμηλό τετραμήνου για το γεν έναντι του ευρώ

Σε χαμηλό τετραμήνου έναντι του ευρώ διαμορφώνεται η ισοτιμία του ιαπωνικού νομίσματος, ενώ υποχωρεί και έναντι του δολαρίου, λόγω της νέας εκτίναξης της πετρελαϊκής τιμής και της νέας υποχώρησης των μετοχικών αξιών στο Τόκιο.

Σε χαμηλό τετραμήνου έναντι του ευρώ διαμορφώνεται η ισοτιμία του ιαπωνικού νομίσματος, ενώ υποχωρεί και έναντι του δολαρίου, καθώς η τιμή του πετρελαίου ξεπέρασε τα 50 δολ. το βαρέλι και ο δείκτης Topix του ιαπωνικού χρηματιστηρίου κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση του από το 1996.

”Η οικονομική ανάπτυξη της Ιαπωνίας βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω της διατήρησης της τιμής του πετρελαίου σε υψηλά επίπεδα”, τόνισε ο υπουργός Οικονομικής και Δημοσιονομικής Πολιτικής της χώρας, Heizo Takenaka.

Κάθε ενίσχυση της τιμής του πετρελαίου κατά 10% αντιστοιχεί σε συρρίκνωση του γεν κατά 6,1% έναντι του δολαρίου, σύμφωνα με έρευνα της Standard Chartered Plc. βάσει στοιχείων των τελευταίων 30 ετών.

Όπως αναφέρει ο Robert Lynch, αναλυτής ισοτιμιών της BNP Paribas, το ιαπωνικό νόμισμα ενδέχεται να σημειώσει περαιτέρω βραχυπρόθεσμη υποχώρηση, στα 112,50 γεν έναντι του δολαρίου και στα 139 γεν έναντι του ευρώ.

Έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος, η ισοτιμία του γεν διαμορφώνεται στα 137,53 γεν, ενώ έναντι του δολαρίου, ανέρχεται στα 111,55 γεν

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v