Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Διορθώνει" στο 1,389 δολ. το ευρώ

Διορθωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, κάνοντας παύση στο ράλι το οποίο τροφοδότησαν οι προοπτικές αυξήσεων των ευρωπαϊκών επιτοκίων και καθώς οι ανησυχίες για την κρίση χρεών στην ευρωζώνη.

Διορθωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, κάνοντας παύση στο ράλι το οποίο τροφοδότησαν οι προοπτικές αυξήσεων των ευρωπαϊκών επιτοκίων, καθώς οι ανησυχίες για την κρίση χρεών στην ευρωζώνη δημιουργούν προοπτικές βραχυπρόθεσμης πτωτικής διόρθωσης.

Η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου επίσης ενθαρρύνει επενδυτές να μειώσουν long θέσεις τους στο ελβετικό φράγκο, που έχει αναδειχθεί στον μεγάλο «νικητή» των επενδυτικών επιλογών στο πλαίσιο της πολιτικής κρίσης στην Μέση Ανατολή και Βόρειο Αφρική.

Καθώς έχει σχεδόν προεξοφληθεί αύξηση των επιτοκίων τον Απρίλιο, αρκετοί κερδοσκόποι θεωρούν ότι το ευρώ είναι «έτοιμο» για βραχυπρόθεσμη διόρθωση.

Το ενιαίο νόμισμα διαμορφώνεται περί τα 1,389 δολάρια, έχοντας ενισχυθεί πάνω από τα 1,40 δολάρια στις προηγούμενες συνεδριάσεις, με την προοπτική αυξήσεων των επιτοκίων.

Ο κ. Axel Weber, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε ότι η ΕΚΤ έχει εισέλθει σε περίοδο ομαλοποίησης των επιτοκίων, που πιθανόν να φέρει το επιτόκιο του ευρώ στο 1,75% μέχρι το τέλος του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v