Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική αντίδραση του ευρώ στις δηλώσεις Trichet

Θετικά αντιδρά το ευρώ στις δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη για τον μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Το ενιαίο νόμισμα ανακάμπτει 0,14% έναντι του δολαρίου και κινείται στο 1,34 δολ.

Θετικά αντιδρά το ευρώ στις δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη για τον μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Το ενιαίο νόμισμα ανακάμπτει 0,14% έναντι του δολαρίου και κινείται στο 1,34 δολ., μετά την απόφαση της ΕΚΤ να κρατήσει σταθερά τα επιτόκια της ευρωζώνης και να επισημοποιήσει μεταβολές στο σύστημα χρηματοδότησης των εμπορικών τραπεζών, προς όφελος της ελληνικής οικονομίας.

Εν αναμονή των εξελίξεων, οι πιέσεις στο ευρώ συνεχίστηκαν το πρωί και το ενιαίο νόμισμα υποχώρησε κάτω από το 1,33 δολ., έως το 1,3286, με φόντο τις αρνητικές εξελίξεις στα ελληνικά ομόλογα αλλά και την ανησυχία για πιθανή χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας.

Όπως μάλιστα αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, το ευρώ υποχώρησε στο χαμηλότερο σημείο του των τελευταίων δύο εβδομάδων έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Υποχώρηση, εξάλλου, για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα κατέγραψε και έναντι του ιαπωνικού νομίσματος το ευρώ, διαμορφούμενο πέριξ των 124,37 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v