Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό έτους έναντι του ευρώ το δολάριο

Στο χαμηλότερο επίπεδο ενός έτους, έναντι του ευρώ κινείται το δολάριο, καθώς οι ενδείξεις ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας στρέφουν τους επενδυτές σε νομίσματα με υψηλότερα yields.

Το δολάριο επιστρέφει σε πτωτική πορεία, μετά από τρεις συνεδριάσεις ανόδου, διαμορφούμενο στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 23 Σεπτεμβρίου 2008 έναντι του ευρώ, καθώς η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας στρέφει τους επενδυτές σε νομίσματα με υψηλότερες αποδόσεις.

«Αναμένουμε ακόμη πιο αδύναμη πορεία του δολαρίου εντός των επόμενων μηνών. Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που επιδρούν αρνητικά στο δολάριο, μεταξύ των οποίων η βελτίωση των οικονομικών συνθηκών παγκοσμίως αλλά και η ανάκαμψη της διάθεσης ανάληψης ρίσκου», τονίζει στο Bloomberg, ο κ. Ian Stannard, αναλυτής των αγορών συναλλάγματος για την BNP Paribas.

Το ευρώ άγγιξε το επίπεδο των 1,4790 δολαρίων στην αγορά του Λονδίνου, μετά από «κλείσιμο» στα 1,4680 δολάρια στην χθεσινή συνεδρίαση της αγοράς της Ν. Υόρκης.

Το αμερικανικό νόμισμα ακολουθεί πτωτική πορεία και έναντι του γεν, καθώς διαμορφώνεται στα 91,16 γεν ανά δολάριο, από 91,93 γεν που ήταν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v