Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση δολαρίου μετά τα μέτρα H. Paulson

Υποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ επί τέταρτη επάλληλη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι το σχέδιο «διάσωσης» των τραπεζών θα προκαλέσει διεύρυνση του αμερικανικού ελλείμματος.

Υποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ επί τέταρτη επάλληλη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι η αμερικανική πρόταση εξαγοράς προβληματικών ενεργητικών ύψους 700 δισ. δολ. από τις τράπεζες, θα προκαλέσει διεύρυνση του δημοσίου ελλείμματος των ΗΠΑ.

Το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί και έναντι του ελβετικού φράγκου, καθώς διαφαίνεται κατά τους αναλυτές πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων του δολαρίου από την Federal Reserve, για να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα.

Το γεν ενισχύεται έναντι του δολαρίου και του ευρώ, καθώς οι αγορές πιθανολογούν ότι το αμερικανικό πρόγραμμα διάσωσης των τραπεζών του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Henry Paulson, δεν θα κατορθώσει να αποτρέψει παγκόσμια επιβράδυνση.

Το γεν ενισχύεται στα 106,38 ανά δολάριο. Το ευρώ ενισχύεται στα 1,4575 δολάρια από 1,4466 δολ. στο κλείσιμο της Παρασκευής. Το δολάριο υποχωρεί επίσης στα 1.0974 ελβετικά φράγκα, από 1,1054 την Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v