Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ιστορικό χαμηλό έναντι του ευρώ το γεν

Στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών έναντι του ευρώ υποχωρεί το γεν, στα 169,46 γεν ανά ευρώ, καθώς οι αγορές πείθονται όλο και περισσότερο ότι η ΕΚΤ προετοιμάζεται για αύξηση επιτοκίων στη συνεδρίαση Ιουλίου.

Στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών έναντι του ευρώ υποχωρεί το γεν καθώς οι αγορές πείθονται όλο και περισσότερο ότι η ΕΚΤ προετοιμάζεται για αύξηση επιτοκίων στη συνεδρίαση της 3ης Ιουλίου.

Παράλληλα, η τρέχουσα περίοδος χαρακτηρίζεται από εκτεταμένες αγορές των Ιαπώνων επενδυτών στις διεθνείς αγορές, δεδομένης και της λήψης των bonus για το καλοκαίρι.

Το γεν παραμένει σε τροχιά υποχώρησης για τρίτη διαδοχική ημέρα έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος, ενώ το δολάριο διαμορφώνεται σε χαμηλό δύο εβδομάδων έναντι του ευρώ, καθώς η Fed δεν έδωσε χθες το στίγμα για ενδεχόμενη αύξηση επιτοκίων.

Αντίθετα, οι επενδυτές -τόσο στις αγορές συναλλάγματος όσο και σε αυτές διαπραγμάτευσης μετοχών- θεωρούν σχεδόν βέβαιη την αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ, αφού ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη διατηρείται κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Το ευρώ βρέθηκε έως τα 169,46 γεν, ήτοι στο υψηλότερο επίπεδό του από το 1999, για να υποχωρήσει αργότερα διαμορφούμενο κοντά στα 169,32 γεν.

Πτωτική τροχιά και για το αμερικανικό νόμισμα, με το ευρώ να φτάνει στο 1,5686 δολάριο, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από αυτό στις 9 Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v