Σταθεροποιητικά κινείται το δολάριο, αλλά βρίσκεται σε τροχιά τριμηνιαίων απωλειών, δεδομένων των επίμονων ανησυχιών ότι οι αυξημένοι εμπορικοί δασμοί υπό τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα πυροδοτήσουν τον πληθωρισμό και θα συμπιέσουν την οικονομική ανάπτυξη.
Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός καλαθιού έξι άλλων νομισμάτων, διαπραγματεύεται σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητος στα 103,700, σε πορεία για απώλειες άνω του 4% για το πρώτο τρίμηνο.
Οι traders συναλλάγματος είναι νευρικοί ενόψει ενός νέου γύρου αμοιβαίων εισφορών που αναμένεται να ανακοινώσει ο Λευκός Οίκος την Τετάρτη, ιδίως καθώς ο Τραμπ δήλωσε αργά την Κυριακή ότι ουσιαστικά όλες οι χώρες θα πληγούν με δασμούς αυτή την εβδομάδα.
