Υψηλό δυόμιση μηνών για το γεν έναντι του δολαρίου

Το γεν κερδίζει 1% έναντι του δολαρίου, στα 152,40 γεν ανά δολάριο, το ευρώ ενισχύεται ελαφρώς (0,1%), με την ισοτιμία στο $1,085.

Υψηλό δυόμιση μηνών για το γεν έναντι του δολαρίου

Ανοδο καταγράφει το γεν, φτάνοντας στο πιο ισχυρό επίπεδο των τελευταίων δυόμιση μηνών έναντι του δολαρίου, όπως και σε σύγκριση με άλλα νομίσματα, ενόψει της συνεδρίασης της Τράπεζας της Ιαπωνίας την επόμενη εβδομάδα.

Το δολάριο, το ευρώ, η στερλίνα και άλλα μεγάλα νομίσματα έφτασαν να χάνουν πάνω από 1% έναντι του γεν στις ασιατικές συναλλαγές, πριν μαζέψουν τις απώλειες τους. Οι αναλυτές αποδίδουν την άνοδο του γεν στην απομάκρυνση των short στοιχημάτων για το γεν, λόγω της επερχόμενης συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας, όπου μία άνοδος επιτοκίων παραμένει στο τραπέζι.

Πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι η κεντρική τράπεζα είναι πιθανό να συζητήσει αν θα αυξήσει τα επιτόκια την επόμενη εβδομάδα και να παρουσιάσει ένα σχέδιο για τη μείωση κατά το ήμισυ περίπου των αγορών ομολόγων τα επόμενα χρόνια, σηματοδοτώντας την αποφασιστικότητά της να μειώσει σταθερά τη μαζική νομισματική τόνωση.

Το γεν κερδίζει 1% έναντι του δολαρίου, στα 152,40 γεν ανά δολάριο, το ευρώ ενισχύεται ελαφρώς (0,1%), με την ισοτιμία στο 1,085 δολάριο, η στερλίνα υποχωρεί 0,1%, στο $1,288, ενώ ο δείκτης δολαρίου, σε σύγκριση με έξι σημαντικά νομίσματα, υποχωρεί 0,1%, στα 104,24.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v