Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλό έξι εβδομάδων για το γεν

Το ιαπωνικό νόμισμα αλλάζει χέρια στα 156,40 γεν ανά δολάριο, το ευρώ υποχωρεί οριακά στο $1,092, ενώ η στερλίνα χάνει 0,2%, με την ισοτιμία στο $1,298.

Υψηλό έξι εβδομάδων για το γεν

Σε υψηλό έξι εβδομάδων σκαρφαλώνει το γεν, ενισχύοντας τις εικασίες για επίσημη ώθηση, ενώ οι επενδυτές αναμένουν τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για να καθοδηγήσουν την επόμενη κίνηση του ευρώ.

Στα 1,0929 δολάρια το κοινό νόμισμα παραμένει κοντά στην κορυφή τεσσάρων μηνών της Τετάρτης, εν όψει μιας συνεδρίασης της ΕΚΤ όπου τα επιτόκια είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα παραμείνουν σταθερά με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο κατά πόσον οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής υποστηρίζουν τα στοιχήματα της αγοράς για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

«Αναμένουμε ότι η ΕΚΤ θα τονίσει ότι οι μελλοντικές μειώσεις των επιτοκίων θα εξαρτηθούν από την περαιτέρω μείωση του πληθωρισμού και της αύξησης των μισθών», δήλωσε ο Joe Capurso της Commonwealth Bank of Australia. «Ο κίνδυνος είναι να μειωθεί η τιμολόγηση για την περικοπή του Σεπτεμβρίου».

Το γεν αλλάζει χέρια στα 156,40 γεν ανά δολάριο, το ευρώ υποχωρεί οριακά στο $1,092, ενώ η στερλίνα χάνει 0,2%, με την ισοτιμία στο $1,298.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v