Στο πιο υψηλό από το 2022 η στερλίνα έναντι του ευρώ

Αυξάνεται η πεποίθηση ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια νωρίτερα από την αντίστοιχη βρετανική. Η βρετανική λίρα ενισχύεται κατά 0,2% έναντι του ευρώ, με το ενιαίο νόμισμα να αλλάζει χέρια στις £0,849.

Στο πιο υψηλό από το 2022 η στερλίνα έναντι του ευρώ

 

Υψηλό 21 μηνών έναντι του ευρώ χτύπησε η βρετανική λίρα, καθώς αυξάνεται η πεποίθηση ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια νωρίτερα από την αντίστοιχη βρετανική.

Η στερλίνα ενισχύεται κατά 0,2% έναντι του ευρώ, με το ενιαίο νόμισμα να αλλάζει χέρια στις £0,849, το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2022.  

Το ευρώ βρίσκεται 0,1% χαμηλότερα, στο 1,0842 δολάριο, αλλά σε πορεία για κέρδη 1,7% αυτόν τον μήνα, τον πρώτο μήνα κερδών του 2024. Η στερλίνα στο 1,275 δολάριο, σε πορεία για κέρδη 2% τον Μάιο. 

Την ίδια ώρα, ενισχύεται το δολάριο, με στήριξη από τις αυξανόμενες προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν πρόκειται να μειώσει τα επιτόκια μέχρι αργότερα φέτος, ενόψει των κρίσιμων μετρήσεων για τον πληθωρισμό αυτή την εβδομάδα. Την ίδια ώρα το γεν διολισθαίνει στο πιο αδύναμο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων.

Το δολάριο πήρε επίσης στήριξη από την άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, μετά από μια αδύναμη δημοπρασία χρέους για πωλήσεις 2ετών και 5ετών ομολόγων που δημιούργησε αμφιβολίες σχετικά με τη ζήτηση για το κρατικό χρέος των ΗΠΑ.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v