Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει το δολάριο από χαμηλά 4μήνου

Απλώνονται τα στοιχήματα για κορύφωση επιτοκίων, τροφοδοτώντας την άνοδο του αμερικανικού νομίσματος. Τώρα «πονταρίσματα για χαλάρωση» δεν αφορούν μόνο τις ΗΠΑ. «Κι άλλες κεντρικές τράπεζες ακολουθούν το παράδειγμα της Fed», λένε αναλυτές.

Ανακάμπτει το δολάριο από χαμηλά 4μήνου

Οι προσδοκίες ότι οι κεντρικές τράπεζες από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, έως την Αυστραλία και τον Καναδά θα υιοθετήσουν ήπια στρατηγική σχετικά με τα επιτόκια ποντάροντας σε προοπτικές μείωσης το επόμενο χρονικό διάστημα έδωσαν στήριγμα στους επενδυτές να υποστηρίξουν την ανάκαμψη του αμερικανικού νομίσματος από το χαμηλό σχεδόν τεσσάρων μηνών της περασμένης εβδομάδας, με τον δείκτη του δολαρίου να παραμένει σταθερός γύρω στο 104, σε σύγκριση με το κατώτατο όριο των 102,46 πριν από μια εβδομάδα.

«Το δολάριο ΗΠΑ αποδυναμώθηκε όταν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα φαινόταν σαν να μειώνει, ενώ άλλες κεντρικές τράπεζες κρατούσαν σφιχτά τα λουριά», είπε ο James Kniveton, επικεφαλής οικονομολόγος FX στην Convera στη Μελβούρνη. «Τώρα αυτό φαίνεται να αλλάζει και ότι κι άλλες κεντρικές τράπεζες ακολουθούν το παράδειγμα της Fed».

Η ισοτιμία του ευρώ έναντι το δολαρίου είναι σχεδόν αμετάβλητη στα 1.0791 δολ., ενώ το γεν υποχώρησε 0,2% στο 147,39 έναντι του δολαρίου και διατηρήθηκε σταθερό έναντι του ευρώ στο 1,0788.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v