Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβδομάδα κεντρικών τραπεζών, χαμηλές πτήσεις για το δολάριο

Ο δείκτης δολαρίου χάνει 0,2%, στα 103,31, το ευρώ ενισχύεται 0,3%, στο $1,078. Σε υψηλό μήνα η στερλίνα, αλλάζει χέρια στο 1,259 δολάριο.

Εβδομάδα κεντρικών τραπεζών, χαμηλές πτήσεις για το δολάριο

Υποχωρεί το δολάριο σήμερα Δευτέρα καθώς οι traders παραμένουν επιφυλακτικοί ενόψει των αποφάσεων πολιτικής αυτή την εβδομάδα από πολλές κεντρικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Federal Reserve, που αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2022.

Οι συναντήσεις νομισματικής πολιτικής της Fed, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και της Τράπεζας της Ιαπωνίας (BOJ) θα δώσουν τον τόνο της εβδομάδας, καθώς οι αγορές αναζητούν στοιχεία από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για τη μελλοντική πορεία των επιτοκίων.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Μάιο ανακοινώνονται επίσης την Τρίτη, την ίδια μέρα που η Fed ξεκινά τη διήμερη συνεδρίασή της.

«Οι αγορές συναλλάγματος αναμένονται υποτονικές σήμερα λόγω των σημαντικών συναντήσεων της Fed και της ΕΚΤ την Τετάρτη και την Πέμπτη», δήλωσε ο Niels Christensen, επικεφαλής αναλυτής της Nordea.

Οι αγορές χρήματος κλίνουν προς μια παύση στις αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed - ανακοινώνει την απόφασή της την Τετάρτη -  σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch, προσδοκίες που οδήγησαν τις παγκόσμιες μετοχές να εκτιναχθούν σε υψηλό 13 μηνών την Παρασκευή καθώς βελτιώθηκε το κλίμα κινδύνου.

Ο δείκτης δολαρίου χάνει 0,2%, στα 103,31, ενώ το ευρώ ενισχύεται 0,3%, στο $1,078. Η στερλίνα με άνοδο 0,1%, αλλάζει χέρια στο 1,259 δολάριο, φτάνοντας σε υψηλό μήνα, με στήριξη από τις ελπίδες ότι η βρετανική οικονομία θα αποφύγει την ύφεση και τα επιτόκια θα συνεχίσουν να αυξάνονται για περισσότερο χρονικό διάστημα από ό,τι στις ΗΠΑ.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v