Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατηφορίζει το δολάριο εν αναμονή ανακοινώσεων από Fed

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος μετρά το αμερικανικό νόμισμα έναντι έξι μεγάλων ομολόγων του, υποχωρεί 0,2% στις 101,86 μονάδες. Το ευρώ ενισχύεται 0,2%, με την ισοτιμία στο $1,089.

Κατηφορίζει το δολάριο εν αναμονή ανακοινώσεων από Fed

Mικρή πτώση καταγράφει το δολάριο έναντι του ευρώ, ενόψει της πολυαναμενόμενης απόφασης πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας σήμερα Τετάρτη, με τους επενδυτές να ελπίζουν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα σηματοδοτήσει το τέλος του κύκλου σύσφιξης των επιτοκίων.

Το ευρώ, εν τω μεταξύ, ελάχιστα κινήθηκε από τα στοιχεία που έδειχναν ότι ο πληθωρισμός στο μπλοκ έχει υποχωρήσει για τρίτο διαδοχικό μήνα τον Ιανουάριο. Το ενιαίο νόμισμα ενισχύεται 0,2%, με την ισοτιμία στο 1,089 δολάριο, όπως και έναντι της στερλίνας, στις £0,883.

Μετά από μια σειρά αυξήσεων των επιτοκίων το 2022 για να μετριαστεί ο πληθωρισμός, η αγορά αναμένει ότι το επιτόκιο αναφοράς της Fed θα αυξηθεί κατά 25 μονάδες βάσης στο 4,75%. Αν επιβεβαιωθεί, θα είναι η μικρότερη αύξηση από τότε που η κεντρική τράπεζα άρχισε να ανεβάζει τα επιτόκια πριν από 10 μήνες.

Λιγότερο ξεκάθαρο είναι εάν η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να σηματοδοτεί περαιτέρω αυξήσεις καθώς ενισχύονται τα στοιχεία ότι ο πληθωρισμός και η οικονομία χάνουν τη δυναμική τους.

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος μετρά το αμερικανικό νόμισμα έναντι έξι μεγάλων ομολόγων του, υποχωρεί 0,2% στις 101,86 μονάδες. Υποχώρησε και στην προηγούμενη συνεδρίαση, εν μέρει λόγω μιας έκθεσης που δείχνει ότι το κόστος εργασίας στις ΗΠΑ είχε αυξηθεί το τέταρτο τρίμηνο με τον χαμηλότερο ρυθμό του τελευταίου έτους.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v