Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαγράφει τα μισά φετινά κέρδη του το δολάριο

Ο δείκτης Bloomberg Dollar Spot Index καταγράφει άνοδο το 2022 περίπου 7%, μετά την αύξηση έως και 16% νωρίτερα φέτος. Το ευρώ κερδίζει 0,2%, με την ισοτιμία στο 1,055 δολάριο.

Διαγράφει τα μισά φετινά κέρδη του το δολάριο

Περισσότερα από τα μισά κέρδη της φετινής χρονιάς έχει διαγράψει το δολάριο, εν μέσω αυξανόμενων προσδοκιών ότι η Federal Reserve θα μετριάσει τις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων της και καθώς αυξάνεται η αισιοδοξία για τα σχέδια restart της Κίνας.

Ο δείκτης Bloomberg Dollar Spot Index καταγράφει άνοδο το 2022 περίπου 7%, μετά την αύξηση έως και 16% νωρίτερα φέτος, καθώς η πιο μικρή από την αναμενόμενη άνοδος των τιμών καταναλωτή και τα σχόλια του προέδρου της Fed Jerome Powell ενθάρρυναν τις εικασίες ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα επιβραδύνει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων την επόμενη εβδομάδα.

Ο δείκτης υποχώρησε έως και 0,4% σήμερα Δευτέρα, φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 28 Ιουνίου καθώς τα νομίσματα κινδύνου έκαναν ράλι -υτή την ώρα βρίσκεται στα 104,49. Αναμένεται να πέσει για πέμπτη μέρα - είναι το μεγαλύτερο σερί απωλειών από τον Απρίλιο του 2021, αφού οι κινεζικές πόλεις Σαγκάη και Χανγκζού χαλάρωσαν ορισμένους περιορισμούς Covid σε μια κίνηση προς την επαναλειτουργία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Το ευρώ κερδίζει 0,2%, με την ισοτιμία στο 1,055 δολάριο.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v