Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα το δολάριο με το βλέμμα στη Fed

Ο δολαριακός δείκτης υποχωρεί κατά 0,17% στo 92,76, λόγω των πιέσεων από το ευρώ και το γεν, ωστόσο παραμένει κοντά σε υψηλό τρεισήμισι μηνών, ενώ έχει καταγράψει άνοδο σχεδόν 4% από τα πρόσφατα χαμηλά της 25ης Μαΐου.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινείται το δολάριο έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, καθώς η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στη συνεδρίαση της Fed αυτή την εβδομάδα, ενώ τα κρυπτονομίσματα έκαναν άλμα στο υψηλότερο επίπεδο εβδομάδων.

Ο δολαριακός δείκτης υποχωρεί κατά 0,17% στo 92,76, λόγω των πιέσεων από το ευρώ και το γεν, ωστόσο παραμένει κοντά σε υψηλό τρεισήμισι μηνών, ενώ έχει καταγράψει άνοδο σχεδόν 4% από τα πρόσφατα χαμηλά της 25ης Μαΐου, καθώς η βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας ενίσχυσε τις προοπτικές, ώστε η Fed να αρχίσει να περιορίζει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ακόμα και από φέτος.

Το ευρώ ενισχύεται κατά 0,15% στο 1,1789 δολάριο και η στερλίνα κατά 0,23% στο 1,37765 δολάριο, ενώ αντιθέτως το ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρεί κατά 0,05% έναντι του βρετανικού στις 0,8554 πένες.

Την ίδια ώρα, το Βitcoin κάνει ράλι 11,33% στις 38.336 δολάρια. Η εφημερίδα City A.M. του Λονδίνου, επικαλούμενη insider που δεν κατονομάζει, ανέφερε πως η Amazon εξετάζει το ενδεχόμενο να αποδέχεται πληρωμές σε Βitcoin μέχρι το τέλος του έτους, ενώ την Παρασκευή ο επικεφαλής του Twitter Jack Dorsey σχολίασε πως το ψηφιακό νόμισμα είναι «μεγάλο μέρος» του μέλλοντος της εταιρείας social media.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v