Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρές πιέσεις στη στερλίνα στο 1,2932 δολ.

Χαμηλότερα κινείται το βρετανικό νόμισμα σε σχέση με το δολάριο. Οριακές διακυμάνσεις για το γεν. Νέα άνοδος για το δολάριο έναντι του ευρώ.

Υποχωρεί η στερλίνα εν αναμονή της επίσκεψης της Τερέζα Μέι στις Βρυξέλλες την Πέμπτη προκειμένου να μεταφέρει νέες προτάσεις στους ηγέτες της Ε.Ε. που θα αφορούν το backstop.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η κυβέρνηση εξετάζει με επείγουσες διαδικασίες τις προτάσεις προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Πέμπτη. Η γενικότερη ιδέα είναι να διασφαλίζεται ότι η Βρετανία δεν θα μείνει στο backstop και για αυτό θα προταθεί χρονικός περιορισμός ή η δημιουργία ενός μηχανισμού που θα επιτρέπει την μονομερή αποχώρησή της από το δίχτυ ασφαλείας. Επίσης, αναμένεται να περιληφθεί στις προτάσεις η αντικατάσταση του backstop με εναλλακτικές τελωνειακές διευθετήσεις ώστε να αποφευχθεί το σκληρό σύνορο στην Ιρλανδία, κάτι το οποίο ήδη επεξεργάζεται η ομάδα εργασίας που συστήθηκε χθες.

Η στερλίνα σημειώνει πτώση 0,8% έναντι του δολαρίου στο 1,2932 δολ. από 1,3036 την προηγούμενη μέρα.

Το δολάριο υποχωρεί 0,3% σε σχέση με το ευρώ στο 1,1408 δολ. από 1,1436 την Δευτέρα.

Παράλληλα το δολάριο κινείται οριακά υψηλότερα 0,1% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 109,90 γεν από 109,89 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v