Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε πορεία για δεύτερη εβδομαδιαία πτώση το ευρώ

Το ενιαίο νόμισμα, που κινείται σε ένα εύρος $1,12-$1,16 τους τελευταίους τρεις μήνες, σήμερα τελεί υπό διαπραγμάτευση στο $1,1327 (+0,18%). Οι ελπίδες για Brexit με συμφωνία ενισχύουν τη στερλίνα.

Σε πορεία για δεύτερη εβδομαδιαία πτώση το ευρώ

Σε κατεύθυνση για δεύτερη εβδομαδιαία πτώση βρίκεται το ευρώ. Το κλίμα επιβαρύνθηκε μετά τα σχόλια του Μάριο Ντράγκι για πιο αδύναμη οικονομική ανάπτυξη από αυτή που αναμενόταν προηγουμένως.

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ανέφερε ως παράγοντες επιβράδυνσης, από την κινεζική οικονομία μέχρι το Brexit. Παράλληλα, στη συνεδρίασή της χθες η Τράπεζα άφησε τα επιτόκια αμετάβλητα.

Το ευρώ, που κινείται σε ένα εύρος $1,12-$1,16 τους τελευταίους τρεις μήνες, σήμερα τελεί υπό διαπραγμάτευση στο $1,1327 (+0,18%).

Το δολάριο έναντι του γεν σημειώνει ίδια ανοδική κίνηση, στα 109,82 γεν ανά δολάριο, ενώ ο δείκτης δολαρίου – έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων – υποχωρεί κατά 0,14%, στα 96,43.

Η στερλίνα διατηρείται πάνω από το $1,30 (στο 1,3081) με ώθηση από την ελπίδα ότι η Μεγάλη Βρετανία δεν θα αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v