Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα ήπια κινεζικά στοιχεία στηρίζουν το δολάριο

Οι bullish ενδείξεις για το αμερικανικό νόμισμα από την μειωμένη επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κίνα και τα ισχυρά δεδομένα των ΗΠΑ. Μικρές κινήσεις για τη στερλίνα, ενόψει συζήτησης στο κοινοβούλιο για το Brexit.

Ελαφρώς χαμηλότερα κινείται το δολάριο σήμερα, μετά τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο του τελευταίου μήνα, καθώς οι επενδυτές ενίσχυσαν τις long θέσεις τους στο υψηλότερο σημείο από τις αρχές του 2017, αν και παραμένουν οι ανησυχίες για επιβράδυνση της οικονομικής ανάκαμψης.

Έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων, ο δείκτης δολαρίου υποχωρεί 0,1%, στα 94,64, μετά την αύξηση κατά 0,7% την προηγούμενη εβδομάδα – ήταν η μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδος από τα μέσα Ιουνίου.

Στο πρωινό trading στο Λονδίνο το ευρώ κινείται ελαφρώς υψηλότερα (+0,1%), στο 1,1702 δολάριο, μετά την αποδυνάμωση 0,5% την τελευταία εβδομάδα.

Τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν bullish ενδείξεις για το δολάριο, μετά τα ισχυρά οικονομικά δεδομένα του δευτέρου τριμήνου. Ο κίνδυνος περαιτέρω κλιμάκωσης της εμπορικής διαμάχης και τα πιο ήπια κινεζικά οικονομικά στοιχεία υποστηρίζουν το αμερικανικό νόμισμα.

Με βραδύτερο ρυθμό επεκτάθηκε η κινεζική οικονομία το β’ τρίμηνο, καθώς η επιχείρηση του Πεκίνου για περιορισμό των κινδύνων χρέους έβαλε εμπόδια στην επιχειρηματική δραστηριότητα, την ώρα που η παραγωγή στα κινεζικά εργοστάσια μειώθηκε σε χαμηλό δυο ετών, μια ανησυχητική ένδειξη την ώρα που κλιμακώνεται η εμπορική διένεξη της Κίνας με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας, η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 6,7% το β’ τρίμηνο σε ετήσια βάση, όσο προέβλεπαν οι αναλυτές, ωστόσο ήταν λίγο χαμηλότερη από το 6,8% του α’ τριμήνου.

Η στερλίνα σημειώνει μικρές κινήσεις, σε σχέση και με το ευρώ και με το δολάριο, ενόψει συζήτησης στο κοινοβούλιο για το Brexit. Αλλάζει χέρια στο 1,3256 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v