Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό έτους το ευρώ- Ισχυρή άνοδος για τη στερλίνα

Σε ανοδική τροχιά παραμένει το ευρώ μετά τις δηλώσεις και τις... διευκρινίσεις Ντράγκι. Πάνω από το 1,29 δολ. η στερλίνα.

Σε υψηλό έτους  κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου στον απόηχο των δηλώσεων του Μάριο Ντράγκι.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ την Τρίτη είχε υπαινιχθεί ότι η τράπεζα θα μπορούσε να περιορίσει τη νομισματική της πολιτική, δηλώνοντας ότι οι «οι αποπληθωριστικές δυνάμεις έχουν αντικατασταθεί από πληθωριστικές».

Την Τρίτη η προοπτική σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής είχε "εκτοξεύσει" το ευρώ 1,5% σε σχέση με το δολάριο.

Ωστόσο σήμερα, πηγές από το περιβάλλον του κεντρικού τραπεζίτη ανέφεραν στο Reuters ότι ο Μάριο Ντράγκι είχε την πρόθεση να στείλει σήμα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να αποδεχθεί μια περίοδο πιο αδύναμου πληθωρισμού και όχι ότι ετοιμάζεται για μια άμεση σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Η πρώτη αντίδραση ήταν το ευρώ να γυρίσει σε πτώση και μάλιστα κάτω από το 1,13 δολ. Οι πιέσεις όμως γρήγορα αποκλιμακώθηκαν και το ευρώ ενισχύεται 0,3% έναντι του δολαρίου στο 1,1377 δολ. από 1,1339 την προηγούμενη μέρα.

Επιπλέον, το δολάριο σημειώνει πτώση 0,1% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στα 112,26 γεν από 112,35 την Τρίτη.

Η στερλίνα ενισχύεται 0,9% έναντι του δολαρίου στο 1,2926 από 1,2814 την προηγούμενη μέρα.

Ώθηση στη στερλίνα έδωσε η δήλωση του Βρετανού κεντρικού τραπεζίτη Μαρκ Κάρνεϊ ότι ίσως είναι αναγκαία μια σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής τους επόμενους μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v