Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλά τριών εβδομάδων για τη στερλίνα

Το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται έναντι του ευρώ, αν και υποχωρεί 0,11% έναντι του δολαρίου στο 1,2619. Πτωτικά κινείται το ευρώ, ενισχύεται το δολάριο.

Η στερλίνα βρέθηκε σήμερα σε υψηλά τριών εβδομάδων έναντι του ευρώ, καθώς επίσημα στοιχεία κατέδειξαν πως η βρετανική οικονομία διατήρησε το εύρωστο momentum τους τρεις τελευταίους μήνες του 2016. Ωστόσο το νόμισμα υποχωρεί έναντι του αμερικανικού δολαρίου.

Η βρετανική λίρα καταγράφει πτώση 0,11% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,2619 δολάριο.

Στοιχεία που έδωσε σήμερα η βρετανική στατιστική υπηρεσία έδειξαν ότι η βρετανική ετήσια ανάπτυξη ξεπέρασε το 2016 τη γερμανική, ενώ αναμένεται να έχει ξεπεράσει και τις επιδόσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της ευρωζώνης.

Το ευρώ επίσης υποχωρεί έναντι του δολαρίου, κατά 0,14% σε 1,0732 δολάριο.

Ο δείκτης DXY που παρακολουθεί τις επιδόσεις του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων ενισχύεται κατά 0,27% στις 100,19 μονάδες. Το νόμισμα στηρίζεται κυρίως από την προοπτική για ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ.

Η τουρκική λίρα συνεχίζει το πτωτικό σερί, αφότου την Τετάρτη αποδυναμώθηκε πάνω από 1%. Το δολάριο ενισχύεται 0,44% έναντι της λίρας στις 3,8472. Το τουρκικό νόμισμα κλυδωνίζεται, ενώ οι επενδυτές ποντάρουν στο ότι η κεντρική τράπεζα θα αναγκαστεί να συσφίξει κι άλλο την πολιτική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v