Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 4 εβδομάδων έναντι του γεν το ευρώ

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων έναντι του γεν υποχώρησε το ευρώ, μετά τις δηλώσεις του κ. Nout Wellink, μέλους της ΕΚΤ, ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ευρωζώνης υποχωρεί ταχύτερα του αναμενoμένου.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων έναντι του γεν υποχώρησε το ευρώ, μετά τις δηλώσεις του κ. Nout Wellink, μέλους της ΕΚΤ, ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ευρωζώνης υποχωρεί ταχύτερα του αναμενομένου.

Σύμφωνα με τον κ. Wellink η ανάπτυξη στην ευρωζώνη θα φτάσει φέτος στο 1,5% έναντι 2,5% προηγούμενης πρόβλεψης, λόγω της χαλάρωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Παράλληλα οι traders στις αγορές συναλλάγματος αναμένουν ότι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα ”αποδειχτεί” ότι η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία έχει υποχωρήσει (δείκτης Ifo), ενώ ανάλογη πορεία θα σημειώσει και ο ευρωπαϊκός κλάδος υπηρεσιών.

Τα δύο παραπάνω στοιχεία ενδεχομένως να αναγκάσουν την ΕΚΤ να προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων, στην επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίασή της.

Σύννεφα αρχίζουν να συσσωρεύονται και στην ευρωπαϊκή οικονομία”, επισημαίνει ο κ. Masashi Kurabe, επικεφαλής του desk trading νομισμάτων της Tokyo-Mitsubishi UFJ στο Χονγκ Κονγκ, ”με άμεσο αποτέλεσμα να πλήττεται το ευρώ”.

Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε έως και τα 155,16 γεν στην αγορά του Τόκιο, ήτοι στο χαμηλότερο επίπεδό του από τις 29 Αυγούστου, ενώ αποδυναμώθηκε και το 1,4543 δολάριο, το χαμηλότερο σημείο από τις 27/12.

Σύμφωνα με τον κ. Kurabe το ευρώ θα υποχωρήσει έως και το 1,40 δολάριο και στα 150 γεν μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v