Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα άνοδος για τη στερλίνα

Την Παρασκευή η στερλίνα κατέγραψε πτώση σχεδόν 8% μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, ενώ τη Δευτέρα υποχώρησε άλλο 3%. Όμως, καθώς βελτιώθηκε η διάθεση για ρίσκο, άρχισε να ανακάμπτει και η στερλίνα, η οποία τις τελευταίες τρεις ημέρες έχει ενισχυθεί κατά σχεδόν 2%.

Ανοδικά για τρίτη συνεχόμενη ημέρα κινείται η στερλίνα, ωστόσο κινείται σε στενό εύρος καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις νέες εξελίξεις αναφορικά με την απόφαση της Βρετανίας να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που την Δευτέρα «έστειλε» το βρετανικό νόμισμα σε χαμηλό 31 ετών.

Την Παρασκευή η στερλίνα κατέγραψε πτώση σχεδόν 8% μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, ενώ τη Δευτέρα υποχώρησε άλλο 3%.

Όμως, καθώς βελτιώθηκε η διάθεση για ρίσκο, άρχισε να ανακάμπτει και η στερλίνα, η οποία τις τελευταίες τρεις ημέρες έχει ενισχυθεί κατά σχεδόν 2% έναντι του δολαρίου.

Αυτήν την ώρα, το βρετανικό νόμισμα κινείται 0,25% υψηλότερα έναντι του δολαρίου, στα 1,3462 δολάρια.

Σημειώνεται πως αργότερα σήμερα θα μιλήσει ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, με τους αναλυτές να προεξοφλούν πως η BoE θα μειώσει τα επιτόκιά της μέχρι το τέλος του έτους, ενώ δίνουν πιθανότητα 50% μείωσης των βρετανικών επιτοκίων τον Αύγουστο.

Το ευρώ ενισχύεται κατά 0,22% έναντι του δολαρίου στα 1,1150 δολάρια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v