Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 3ετίας το γεν έναντι ευρώ και στερλίνας

Με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να δίνουν ισχυρό προβάδισμα στο "στρατόπεδο" του Brexit, οι επενδυτές στρέφονται μαζικά στο "ασφαλές καταφύγιο" του γεν, το οποίο καταγράφει κέρδη 1% έναντι του ευρώ, της στερλίνας και του δολαρίου.

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών κινείται το γεν έναντι του ευρώ και της στερλίνας, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες ότι οι Βρετανοί ίσως επιλέξουν να φύγουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η στερλίνα βρίσκεται υπό πίεση από τα τέλη του προηγούμενου χρόνου, ωστόσο τα άλλα μεγάλα νομίσματα μέχρι τώρα έδειχναν σε μεγάλο βαθμό ανεπηρέαστα από τις ανησυχίες για το δημοψήφισμα, το οποίο θα διενεργηθεί σε δέκα ημέρες από σήμερα.

Ωστόσο, καθώς οι bookmakers και εταιρείες στοιχηματισμού μειώνουν την «ψαλίδα» μεταξύ των πιθανοτήτων ψήφου υπέρ της αποχώρησης και των πιθανοτήτων παραμονής, μετά και την τελευταία δημοσκόπηση που δίνει προβάδισμα 10 μονάδων στο «στρατόπεδο» του Brexit, οι ανησυχίες για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος φαίνεται πως εξαπλώνονται στις αγορές.

Το γεν έκανε ράλι άνω του 1% έναντι του ευρώ, στα 119,05 γεν, το υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2013, ενώ έναντι της στερλίνας το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύονταν επίσης κατά 1% στα 150,16 γεν, το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2013. Το γεν κινείται σε υψηλό έξι εβδομάδων έναντι του δολαρίου, καταγράφοντας κέρδη 1%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v