Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλότερα το δολάριο λόγω Κίνας

Το γεν υποχωρούσε νωρίτερα κατά 0,2% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στα 108,82 γεν, ενώ το δολάριο ενισχύεται κατά 0,6% έναντι του ευρώ στo 1,1315 δολάριo. Πιέσεις στη στερλίνα υπό τον φόβο του Brexit.

Τα βελτιωμένα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας σε συνδυασμό με την άνοδο των χρηματιστηρίων οδηγούν χαμηλότερα το γεν και το ευρώ έναντι του δολαρίου, παρά τη σημερινή πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Το γεν υποχωρούσε νωρίτερα κατά 0,2% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στα 108,82 γεν, ενώ το δολάριο ενισχύεται κατά 0,6% έναντι του ευρώ στo 1,1315 δολάριo.

Χθες, το ΔΝΤ προειδοποίησε για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και τη δυνητικά «σοβαρή» επίπτωση που θα είχε μια ψήφος υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ. Τώρα, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην επερχόμενη σύνοδο των G20 στην Ουάσινγκτον, όπου θα αναζητήσουν ενδείξεις για το πώς θα πορευτούν από εδώ και στο εξής οι policy makers.

Εν τω μεταξύ, ο φόβος του Brexit συνεχίζει να πιέζει τη στερλίνα, μετά και τη νέα δημοσκόπηση που δείχνει να υπερισχύει η εκστρατεία υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ.

Μεγάλες τράπεζες εκτιμούν πως το βρετανικό νόμισμα θα μπορούσε να χάσει ως και το ένα πέμπτο της αξίας του στην περίπτωση του Brexit, ενώ το ΔΝΤ προειδοποίησε για «σοβαρό παγκόσμιο πλήγμα» που θα επιβαρύνει την ανάπτυξη της Βρετανίας για πολλά χρόνια.

Η στερλίνα υποχωρούσε κατά 0,35% στo 1,4228 δολάριo, ενώ έναντι του ευρώ σταθεροποιούνταν στις 79,81 πένες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v