Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις για γεν καθώς ”επιστρέφει” το carry trade

Επιστροφή στο carry trade για τους επενδυτές στις αγορές συναλλάγματος, με το γεν να βρίσκεται στην ”πρώτη γραμμή” και να υποχωρεί έναντι των περισσότερων νομισμάτων. Παράλληλα η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS), σημειώνει στην τριμηνιαία έκθεσή της ότι τα δάνεια σε γεν – εξαιτίας του carry trade – έφθασαν στα 1.050 δισ. δολάρια στο α’ τρίμηνο 2007.

Επιστροφή στο carry trade για τους επενδυτές στις αγορές συναλλάγματος, με το γεν να βρίσκεται στην ”πρώτη γραμμή” και να υποχωρεί έναντι των περισσότερων νομισμάτων.

Η βύθιση των κεφαλαιουχικών επενδύσεων στην Ιαπωνία 5,7% στο β’ τρίμηνο, αλλά και η διατήρηση του αποπληθωρισμού, όπως αποδείχθηκε από τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, απομακρύνουν όλο και περισσότερο το ενδεχόμενο αύξησης επιτοκίων από την Τράπεζα της Ιαπωνίας.

”Όπως όλα υποδεικνύουν τα hedge funds επιστρέφουν στη ”χρήση” του carry trade”, επισημαίνει ο Takuma Kurosawa, κορυφαίο στέλεχος της HSBC στο Τόκιο.

Σύμφωνα, δε, με την τακτική τριμηνιαία έκθεση της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS), γεν και ελβετικό φράγκο είναι τα δύο κατ’ εξοχήν νομίσματα τα οποία χρησιμοποιούνται για κερδοσκοπικά στοιχήματα στις αγορές συναλλάγματος.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση, τα βασικά σημεία της οποίας δημοσιεύονται στους ”Financial Times ο δανεισμός στα δύο νομίσματα έχει ενισχυθεί εντυπωσιακά κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.

Τα δάνεια σε γεν άγγιξαν τα 1.050 δισ. δολάρια στο α’ τρίμηνο του 2007, ενώ σε ελβετικό φράγκο διαμορφώθηκαν στα 678 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v