Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά το δολάριο εν αναμονή της Fed

Το δολάριο υποχωρούσε κατά 0,2% έναντι έξι μεγάλων νομισμάτων στα 96,630, εν όψει των ανακοινώσεων της Fed, ενώ το ευρώ ενισχύεται έως και τα 1,1074 δολάρια.

Πτωτικά κινείται το δολάριο έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, καθώς οι αγορές «στοιχηματίζουν» πως η Fed θα διατηρήσει σήμερα αμετάβλητα τα επιτόκιά της.

Η προσοχή στρέφεται στην ανακοίνωση των αποφάσεων της Fed, όμως τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία που έρχονται από τις ΗΠΑ σε συνδυασμό με τη μείωση των επιτοκίων της Κίνας και το ενδεχόμενο περαιτέρω χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ κάνουν τους επενδυτές να εκτιμούν πως η αμερικανική κεντρική τράπεζα δεν θα αυξήσει τα επιτόκια.

Σύμφωνα με το CME Group FedWatch, περίπου το 5% των traders αναμένουν αύξηση των επιτοκίων σήμερα και το 30% τον Δεκέμβριο. Σημειώνεται πως τα ποσοστά έχουν μειωθεί μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ την περασμένη εβδομάδα.

Το δολάριο υποχωρούσε κατά 0,2% έναντι έξι μεγάλων νομισμάτων στα 96,630, εν όψει των ανακοινώσεων της Fed, ενώ το ευρώ ενισχύεται έως και τα 1,1074 δολάρια, και απομακρύνεται από το χαμηλό των δυόμισι μηνών που είχε καταγράφει την περασμένη εβδομάδα.

Η σουηδική κορώνα συνεχίζει την ανοδική της κίνηση, καταγράφοντας κέρδη 0,8% έναντι του δολαρίου, μετά την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας της χώρας ότι θα επεκτείνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσής της κατά 65 δις. σουηδικές κορώνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v