Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε πτωτικό κανάλι το ευρώ στο 1,1066 δολ.

Χαμηλότερα κινείται το ευρώ εν αναμονή της κατάθεσης της ελληνικής πρότασης προς τους δανειστές. Άνοδος για το δολάριο με ώθηση από το "άλμα" του κινεζικού χρηματιστηρίου.

Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν ότι το sell off κινεζικών μετοχών των προηγούμενων ημερών δε θα καταφέρει να παρασύρει σε ύφεση την παγκόσμια οικονομία.

Η σημερινή αισιοδοξία των επενδυτών πηγάζει από το «άλμα» 5,8% του χρηματιστηρίου της Σαγκάης μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κινεζική κυβέρνηση προκειμένου να τερματίσει το ξεπούλημα μετοχών.

Επιπλέον, οι ήπιες πιέσεις που ασκούνται στο ευρώ οφείλονται στη στάση αναμονής που τηρούν οι επενδυτές ενόψει της τελικής ελληνικής πρότασης για την παροχή οικονομικής στήριξης από τους δανειστές.

Το ευρώ υποχωρεί οριακά 0,1% σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1066 δολ. από 1,1076 την Τετάρτη. Σημειώνεται ότι το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται σε ένα εύρος διακύμανσης μεταξύ 1,1024 έως 1,1125 δολ.

Παράλληλα, το δολάριο κινείται ανοδικά 0,5% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 121,27 γεν από 120,77 την προηγούμενη μέρα.

Επιπλέον, η ισοτιμία βρετανικής λίρας- δολαρίου διαμορφώνεται στο 1,5397 έναντι 1,5360 την Τετάρτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v