Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στο γεν με το βλέμμα στην BoJ

Έντονες πιέσεις δέχεται το γεν καθώς οι κεντρικές τράπεζες ΗΠΑ και Ιαπωνίας φέρεται να ακολουθούν διαφορετικές κατευθύνσεις. Σε υψηλό διετίας η στερλίνα έναντι του δολαρίου.

Έντονες πιέσεις δέχεται το γεν που υποχωρεί σε χαμηλό 5ετίας έναντι του ευρώ, εν μέσω σεναρίων για νέες κινήσεις χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής από την Τράπεζα της Ιαπωνίας. Έτσι, το δολάριο ενισχύεται κατά 0,1% στα 103,04 γεν, ενώ νωρίτερα άγγιξε τα 103,38 γεν. Έναντι του ευρώ, το ιαπωνικό νόμισμα βρέθηκε σε νέο υψηλό 5 ετών, αγγίζοντας τα 140,03 γεν.

Το ενιαίο νόμισμα κάλυψε το χαμένο έδαφος από τη χθεσινή συνεδρίαση και έναντι του δολαρίου, καθώς ενισχύεται κατά 0,2% στα 1,3567 δολ..

Σε πρωταγωνιστή της σημερινής συνεδρίασης πάντως, αναδεικνύεται η στερλίνα, η οποία άγγιξε υψηλό 2είας έναντι του δολαρίου καθώς τα τελευταία στοιχεία για τη βρετανική οικονομία δείχνουν ανάκαμψη και στον κατασκευαστικό κλάδο. Συγκεκριμένα, η στερλίνα ενισχύεται κατά 0,5% στα 1,5432 δολ., ενώ άγγιξε και τα 1,6443 δολ. που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2011. Έναντι του ευρώ, η στερλίνα ενισχύεται κατά 0,2% στις 82,63 πένες

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v