Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 1,5 μήνα το ευρώ ενόψει ΕΚΤ

Τι περιμένουν οι αναλυτές από το Μάριο Ντράγκι στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Στα 1,31605 δολ. το ευρώ. Τα σενάρια και για τις επόμενες κινήσεις της Fed. Πότε θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση στην ποσοτική χαλάρωση.

Πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη, ενώ παράλληλα, ποντάρουν ότι η αντίστροφη μέτρηση στην αντισυμβατική νομισματική πολιτική της Fed θα αρχίσει σύντομα, ίσως ακόμη και αυτό το μήνα.

Έτσι, το ενιαίο νόμισμα υποχωρεί στα 1,31605 δολ., που είναι και το χαμηλότερο επίπεδο από τις 22 Ιουλίου. «Οι επενδυτές δεν θέλουν να ποντάρουν υπέρ του ευρώ ενόψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ» εξηγεί και ο Geoffrey Yu, της UBS και συμπληρώνει: «Έχουμε καιρό να ακούσουμε κάτι από το Mario Draghi». Περιμένουμε ότι θα πει πως οι συνθήκες παραμένουν ευάλωτες παρά τη βελτίωση των στοιχείων και να δεσμευθεί ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά». Ακόμη και ο ΟΟΣΑ άλλωστε, ενώ αναβάθμισε τις προβλέψεις του για Γαλλία και Γερμανία, κάλεσε την ΕΚΤ να διατηρήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων.

Στον αντίποδα, βρίσκονται οι προβλέψεις για τις επόμενες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, η οποία έχει δηλώσει ότι θα βασίσει τη μείωση της ποσοτικής χαλάρωσης στα στοιχεία για την ανεργία, τα οποία αναμένονται την Παρασκευή. «Εκτιμώ ότι το δολάριο θα στηριχθεί από τις εκτιμήσεις για μείωση της ποσοτικής χαλάρωσης από τη Fed» δηλώνει και ο Kyosuke Suzuki, της Societe Generale.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v