Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φρένο στο διήμερο ράλι του δολαρίου

Πτωτικά κινείται το αμερικανικό νόμισμα μετά από δύο ημέρες ισχυρής ανόδου. Αρκετοί επενδυτές κλειδώνουν κέρδη, αλλά η τάση παραμένει ανοδική. Στο 1,3215 δολ. το ευρώ και στο 81,917 ο δείκτης δολαρίου.

Φρέναρε το διήμερο ράλι του δολαρίου με το αμερικανικό νόμισμα να κινείται πτωτικά. Ο δείκτης δολαρίου διαμορφώθηκε στο 81,917 ενώ την Πέμπτη είχε ενισχυθεί σε υψηλό δύο εβδομάδων, στο 82,145. Το ευρώ ανέκαμψε στα 1,3215 δολ., αλλά και πάλι βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από το υψηλό 4 μηνών, στα 1,3414 που είχε αγγίξει την Τετάρτη.

Μετά από δύο συνεδριάσεις μεγάλης ανόδου για το δολάριο, αρκετοί επενδυτές σπεύδουν να κλειδώσουν κέρδη, αλλά σύμφωνα με τους αναλυτές, η τάση εξακολουθεί να είναι θετική για το αμερικανικό νόμισμα.

«Από τα νομίσματα της G-10 θεωρούμε ότι το δολάριο είναι το πιο δημοφιλές» αναφέρει ο Yuriko Goto της Nomura και συμπληρώνει: «Η ζήτηση από τοςυ8 Ιάπωνες επενδυτές για αμερικανικά Treasury θα ενισχυθεί και εκτιμούμε ότι η αμερικανική οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v