Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε τροχιά ανάκαμψης το δολάριο

Ανοδικά κινείται το αμερικανικό νόμισμα μετά τις ρευστοποιήσεις της προηγούμενης εβδομάδας. Άνοδος 0,3% για το δείκτη δολαρίου με στήριξη από τα στοιχεία για την απασχόληση στην αμερικανική οικονομία.

Ανοδικά κινείται το δολάριο έναντι του γεν και όχι μόνο συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία που ξεκίνησε την Παρασκευή, με στήριξη από τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ. Επισήμως ανακοινώθηκε ότι το Μάιο δημιουργήθηκαν 175.000 νέες θέσεις εργασίας αν και το ποσοστό της ανεργίας οριακά ενισχύθηκε. Το σενάριο είναι ιδανικό καθώς ενισχύει και τις πιθανότητες διατήρησης των αντισυμβατικών μέτρων της Fed.

Έτσι ο δείκτης δολαρίου ενισχύθηκε κατά 0,3% στο 81,915, ενώ την Πέμπτη είχε υποχωρήσει σε χαμηλό τριών μηνών, στο 81,077. Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος ενισχύθηκε στα 98,56 γεν, ενώ την Παρασκευή είχε αγγίξει τα 94,98 γεν. Έναντι του ευρώ διαπραγματεύεται στα 1,3203 δολ.

«Το δολάριο επιστρέφει και ίσως οι ρευστοποιήσεις τις προηγούμενης εβδομάδας να ήταν υπερβολικές» εξηγεί και ο Kasper Kirkegaard της Danske Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v